Februari 2023: Videvisan (Sov du lilla videung)

I februari 2023 hade Aurakören äran att medverka till ett minst sagt spännande projekt i form av inspelningen av en traditionell vaggvisa i något modernare tappning. Det var den musikaliska mångsysslaren Kim Engblom som höll i trådarna för projektet, som flera andra körer i Åboland också bidragit med sånginsatser till. Kim Engblom stod också för både arrangemanget av visan och en av de lägre stämmorna i inspelningen.

Stort tack till Kim Engblom för möjligheten att vara med i ett projekt som nog var allt annat än vad man vanligtvis förväntar sig av en körhobby. Det är inte varje vecka precis vi auroror står i en studio och sjunger!

Här nedan kan ni ta och lyssna på slutresultatet. Visst blev det fint?

 

16.12.2022: Julkonsert med Aurorakören och ÅSMA i Åbo

Mitt i den brådaste tiden inför julfestligheterna bjöd Aurorakören tillsammans med manskören ÅSMA – och en bunt sångare från Åbo damkör – på en trivsam stund med vacker julmusik i Betelkyrkan (Universitetsgatan 29a, Åbo) 16.12. På programmet stod både traditionella julsånger samt nyare körstycken på olika språk – bland annat swahili och isländska!

God jul och ett gott nytt år 2023!

21–22.5.2022: There's a place for us – två musikalkonserter till förmån för Ukraina

Illustrationsbild. Omslagsbilden för konsertevenemangen på Facebook.

Aurorakören bjöd tillsammans med band, solister och dansare på musikallåtar ur bl.a. Chess, Evita, Les Misérables och West Side Story. Intäkterna donerades oavkortat till Plan Finlands arbete för ukrainska flyktingar. Första konserten gav kören på Framnäs föreningshus i Nagu, där Nagu Marthaförening och restaurangen L'Éscale stod för trakteringen, och den andra på Uittamo paviljong i Åbo.

Band: Heikki Korhonen (piano), Nicke Packalén (gitarr), Tomas Lindroos (bas)

Solister: Marika Kivinen, Stina Ekroos-Westerlund, Rolf Westerén, Ida Veira, Christopher Sell

Ungt danspar från föreningen Bolero medverkade också på båda konserterna.