Aurorakören i Åbo

Aurorakören i Åbo, grundad 1963, är en blandad kör med ca 35 medlemmar. Under tidigare decennier har kören sjungit visor av olika slag, schlager, evergreens, pop, jazz och sakral musik. Dessa genrer finns till viss del kvar på repertoaren, men numera har kören också en strävan att ta sig an modern körmusik, komponerad på 2000-talet, och att regelbundet låta beställa in nyskrivna finlandssvenska verk för blandad kör. Kören har under åren gett ut flera inspelningar och uppträder regelbundet på olika håll i landet och utomlands. Aurorakören leds sedan hösten 2020 av Misa Ståhl-Norrholm.

Det bästa med Aurorakören är trivseln och sångarglädjen! Trots 60 sångfyllda år tar kören sig fortfarande an nya musikaliska utmaningar och fortsätter att utvecklas! Är du intresserad av att komma med hittar du mer information under fliken Sjung in! i menyn ovan.

30.8–1.9.2024: Aurorakören till Göteborg!

sensommaren 2024 packar vi i Aurorakören väskorna och åker ner till Göteborg på svenska västkusten för att hitta på något roligt musikaliskt tillsammans med kören Saltstänk. Det må vara en stund kvar till hösten 2024, men onekligen har vi redan börjat få lite resfeber... Följ vår resa i våra kanaler på sociala medier! Och om du rentav själv gärna skulle vilja komma med på resan, är det bara att ta kontakt och bli en av oss!

Illustrationsbild: Bild från Göteborgs centrum en vacker sommardag.


 

Kören övar på gamla Pjukala folkhögskola i Pargas.

Körläger är ett återkommande inslag i körens verksamhet.
Här övar vi inför julkonserten 2022 på gamla Pjukala folkhögskola i Pargas.