Aurorakören i Åbo

Aurorakören i Åbo, grundad 1963, är en blandad kör med ca 30 medlemmar. Under åren har kören sjungit visor av olika slag, men också schlager, evergreens, pop, sakral musik och på senare tid även jazzigare låtar. Kören har gett ut åtta kassetter och skivor och uppträtt på olika håll i landet, men även i Sverige, Estland, Spanien, Tyskland och Tjeckien. Aurorakören leds sedan hösten 2020 av Misa Ståhl-Norrholm.

Det bästa med Aurorakören är trivseln och sångarglädjen! Trots snart 60 sångfyllda år tar kören sig fortfarande an nya musikaliska utmaningar och fortsätter att utvecklas! Är du intresserad av att komma med hittar du mer information under fliken Sjung in! i menyn ovan.

Videvisan (Sov du lilla videung)

I februari i år (2023) hade Aurakören äran att medverka till ett minst sagt spännande projekt i form av inspelningen av en traditionell vaggvisa i något modernare tappning. Det var den musikaliska mångsysslaren Kim Engblom som höll i trådarna för detta etno-pop-projekt, som flera andra körer i Åboland också bidragit med sånginsatser till. Kim Engblom stod också för både arrangemanget av visan och en av de lägre stämmorna i inspelningen.

Stort tack till Kim Engblom för möjligheten att vara med i ett projekt som nog var allt annat än vad man vanligtvis förväntar sig av en körhobby. Det är inte varje vecka precis vi auroror står i en studio och sjunger!

Här nedan kan ni ta och lyssna på slutresultatet. Visst blev det fint?

Kören övar på gamla Pjukala folkhögskola i Pargas.

Körläger är ett återkommande inslag i körens verksamhet.
Här övar vi inför julkonserten 2022 på gamla Pjukala folkhögskola i Pargas.